+358 40 542 2832 sales@puuskatuuli.fi

JAHTI ALEXANDRA

 

Alexandra on yksimastoinen puinen purjelaiva eli laivatyypiltään jahti.  Alus on rakennettu Voolahdessa, Porvoon eteläpuolella, elävöittämään porvoolaista pitkää puulaivaperinnettä.  Laivan rakentaminen oli koko Voolahden kylän yhteinen talkooponnistus. Rakentaminen aloitettiin 1997 ja laiva purjehti ensimmäisen kerran vuonna 2003. 

Jahti Alexandran kotisatama on Voolahti, mutta se purjehtii kesäisin koko Uudenmaan saaristossa. Helsingissä laiva ottaa ryhmiä eri laitureista toiveen mukaan, kuten Kauppatorilta, Ruoholahdesta, Herttoniemestä tai Vuosaaresta. Laivassa on kaunis salonki, johon mahtuu istumaan n. 25-30 henkilön ryhmä. 

Perustiedot
* Matkustajamäärä 45
* Pöytätilaa samanaikaisesti 25-30
* Nukkumapaikkoja 19+3
Teknisiä tietoja
* LOA 23 m
* Leveys 6,5 m
* Maston korkeus 27,5 m
* Syväys 2,2 m
* Purjepinta-ala 310 m2
* Pääkoneen teho 106 kW
* Registered as a passenger vessel in Finnish regional waters
Purjehdustietoa
* Isopurjeen pinta-ala 175 m2
* Suurin nopeus purjein 13 kn
* Suurin nopeus koneella 7 kn
* Ei vinssejä
* Puinen masto, puomit, kahveli ja puksprööti
* Purjeiden materiaali Duradon
<script type="text/javascript"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> var width="100%";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var height="100%";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var zoom="10";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var mmsi="230984450";<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var show_track=true;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var names=true;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var click_to_activate=false;<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script type="text/javascript"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> src="https://www.vesselfinder.com/aismap.js"><!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>

Jahdin rakentaminen

Laivan rakentaminen oli valtava voimainponnistus koko kylälle ja lukemattomia talkootyötunteja käytettiin paitsi puutavaran löytämiseen, myös laivan rakentamiseen.

Pin It on Pinterest

Share This