+358 40 542 2832 sales@puuskatuuli.fi

OHJELMAT PURJEHDUKSELLA

Jahti Alexandra on yksimastoinen perinteinen purjelaiva, jossa pääsette aistimaan saaristolaispurjehduksen tunnelmaa. Nostamme aina purjeet, ja valitsemme reitin sen mukaan, että pääsemme purjehtimaan mahdollisimman pitkään. Kaikki purjehduksella mukana olijat voivat halutessaan osallistua purjehdukseen ja miehistö opastaa kaikkiin purjehduksen tehtäviin.

Purjelaiva ja luonto tarjoavat myös paljon mahdollisuuksia erilaisiin ohjelmiin, jotka soveltuvat varsinkin pidemmille purjehduksille. Jahti Alexandralla voimme rantautua saariston kohteisiin, joissa voi opastuksen myötä tutustua saariston historiaan ja luontoon. 

Alta löydät erilaisia valmiita ohjelmia ja saarikohteita. Ohjelmien hinnat lasketaan aina ryhmän koon, valitun saarikohteen ja oheisohjelmien mukaan.
Räätälöimme ohjelmia myös asiakkaan toiveen mukaan. Kysy ehdotusta omaan ideaanne!

Suosittelemme erityisesti työhyvinvointiohjelmia, ne löytyvät omalta sivultaan.

 

VALLISAARI

Mielenkiintoinen ja monipuolinen Vallisaari tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia purjehduksen yhteyteen. Rantaudumme purjehduksen aikana yhteen Vallisaaren laitureista, ja kierrämme saaressa kulkevan opastetun reitin. Sen varrella on kauniita luontonähtävyyksiä, perinteistä kylämaisemaa ja upeat venäjänaikaiset punatiiliset linnoitukset. Jos olette jo kuulleet Vallisaaren opastuksen tai haluatte viettää saaressa pidemmän aikaa, siellä voi toteuttaa muitakin hauskoja ohjelmia. Tässä alla on esitelty ohjelmia, jotka soveltuvat saareen mainiosti.

VILLIVIHANNEKSET

Suomen luonto on kesällä täynnä syötäviä, terveellisiä herkkuja. Saaristossa kasvit ovat puhtaimmillaan, kaukana kaupungin liikenteestä. Suurin osa villivihanneksista on yleisiä jokapaikan kasveja ja siksi ne on helppo oppi tunnistamaan. Jahti Alexandran villivihannes-opastuksen myötä opitte tunnistamaan villivihanneksia ja kuulette miten niitä voidaan käyttää ravinnoksi. Opastuksella tutustutaan myös kasvien käytöstä kosmetiikkaan ja mukana on näytteitä kokeiltavaksi.

SAARISTON IHMEELLINEN LUONTO

Ihanat saaret, saarten runsas luonto ja alati muuttuvat maisemat kutsuvat retkeilemään ja seikkailemaan. Purjehdus suuntaa kohti saariston sopukoita ja sen aikana rantaudutaan johonkin Helsingin lähisaariston hienoista kohteista. Saaressa tutustutaan luontoon ja saaren erikoisuuksiin, joko omaan tahtiin tai hauskan tiimikisan myötä.

LUONTOTAIDE

Meren ja luonnon monimuotoisuus on inspiroinut taiteilijoita kautta aikojen. Saaristo tarjoaakin hienot puitteet tehdä taidetta, antaa luovuuden lentää ja löytää uusia ideoita. Tässä ohjelmassa ei tarvitse osata taiteilla, vaan erilaisten tehtävien myötä jokainen löytää itsestään pienen taiteilijan. Ohjelma voi olla myös tiimikisailu jossa on mukana teatteria, liikettä, ideointia, sanataidetta, erilaisia materiaaleja, kuvan tekoa, musiikkia… 

SUOMENLINNAN KUNNIAKIERROS

Laivan historiallisen tarinan lisäksi sopii hienosti Suomenlinnan merilinnoituksen mielenkiintoiset vaiheet. Purjehduksen aikana pysähdymme Suomenlinnassa ja  tutustumme opastuskierroksella salattuihin tunneleihin ja linnoitusten tarinoihin. 

MERIMIES ON ERI MIES – MERIMIESTAITOKISA

Merimies on eri mies! Teistäkin on merimiehiksi. Testataan koko porukan merimiestaitoja mielenkiintoisessa kisassa. Solmujen tekoa, laivasanastoa, purjehdusta, navigointia ja merimerkkejä sisältävä kisa saa kaikki mukaan. Kisa toteutetaan mukavasti muun purjehduksen lomassa,  jolloin aikaa jää runsaasti myös maisemien ihailuun ja ruokailuun.

HIIOHOI, LAIVAT ON PUUTA ! – HISTORIAIMPROVISAATIO

Laivakello kilahtaa ja aikamatka merelliseen seikkailuun alkaa. Historian havinaa purjeissa… Vuorovaikutteinen laivan historiaa ja huumoria sisältävä teatteriristeily vie yleisön vauhdikkaisiin tapahtumiin maailman merille, kotisatamiin, värväystoimiin ja mielenkiintoisiin sattumuksiin. Purjehduksen aikana tutustutte purjelaivatarinoihin ja vuosisadan takaisen merimieselämään vauhdikkaan ja musiikillisen teatteriesityksen myötä. Esitys kulkee mukana purjehduksen eri vaiheissa ja te pääsette vaikuttamaan sen kulkuun.

Pin It on Pinterest

Share This