+358 40 542 2832 sales@puuskatuuli.fi

Työhyvinvointi-ohjelmat

Meri tarjoaa täydellisen paikan rentoutumiseen ja rauhoittumiseen. Saariston rauha ja merellisen luonnon ainutlaatuinen näyttämö hiljentää mielen ihmettelemään tätä hetkeä, keskittymään omiin ajatuksiin ja keräämään voimia  työelämän kiireitä vastaan.  Purjelaivaympäristö soveltuu mainiosti tiimitaitojen hiomiseen ja yhteisön vahvistamiseen. Yhdessä purjehtiminen, navigointi saaristossa ja erilaiset laivan tehtävät antavat mahdollisuuden kokeilla hyvintoimivan yhteisön taitoja käytännössä. Laivan irrotessa laiturista, ollaan irti arjen kiireestä ja tavanomaisesta työympäristöstä. Se herättää uusia näkökulmia yhteisön toimintaan. 

Jahti Alexandralla työhyvinvointiohjelmistaa vastaa hyvinvointivalmennusyritys Taitomieli.  Tämän johdosta Alexadralla saat oikeasti vaikuttavan ja työhyvinvointiin uusia eväitä tarjoavan ohjelman.

Lue alta lisää erilaisista valmiista vaihtoehdoista tai ota yhteyttä, niin suunnittelemme teille työhyvinvointipäivän juuri teidän omiin tärkeisiin aiheisiinne liittyen. Ota yhteyttä!

Kaikki työhyvinvointi-ohjelmat ovat räätälöitävissä soveltumaan yrityksen omiin aiheisiin. Ohjelman kesto on noin kaksi tuntia ja kaikki ohjelmat sisältävät paljon toimintaa ja havainnoillistavia tehtäviä, jotka on sovellutettu laivaympäristöön ja luonnossa tehtäväksi. 

ILOISIA VUOROVAIKUTUS- JA TIIMITYÖTAITOJA

– meri tarjoaa loistavat puitteet vahvistaa tiimihenkeä 

Merellä on ilo ja nauru herkässä. Kaupungin kiireet on jätetty laiturille ja voidaan nauttia porukan kesken omasta huumorista ja hauskoista jutuista. Tällaisessa ilmapiirissä on helppo lisätä erilaisia vuorovaikutustaitoja, löytää tiimiä yhdistäviä vahvuuksia ja kohottaa ilmapiiriä. Merellä ja saaristossa toimiminen on tiimityötä parhaimmillaan. Tässä ohjelmassa laitetaan tiimit pohtimaan vuorovaikutustaitojen ja tiimityön tärkeyttä, ja siten miten näitä voidaan omalla toiminnalla edistää. Ohjelman alkuun kuullaan ensin lyhyt tietoisku hyvän tiimityön osa-alueista ja muutaman hauskan täsmäharjoituksen jälkeen porukka päästetään kokeilemaan taitoja erilaisten tehtävien pariin. Tehtävissä hyödynnetään purjelaivaympäristöä ja ohjelman aikana saatetaan rantautua ja tehdä osa tehtävistä maissa. 

HINTA: 490€+alv. 24%   (Hintaan sisältyy ohjelman toteutus laivalla ja/tai saaressa)

OIVALLUKSIA, IDEOITA JA LUOVUUTTA MERELLÄ

– kaikille sopiva, rento ohjelma uudistaa työyhteisöä

Meri siivittää ideoita ja oivalluksia lentoon. Rannasta irrotessa voidaan jättää arkiset rutiinit ja toimintatavat taakse, ja suunnata kohti uusia, luovempia ratkaisuja. Tämä ohjelma sopii hyvin kokouksen tai muun suunnittelua vaativan tilaisuuden lisäksi. Ohjelman alussa käydään läpi faktaa luovuuden lisäämisestä ja mielen joustavuudesta työelämässä, ja sisältöä voi räätälöidä asiakasryhmän toiveiden ja oman teeman mukaan.

Merimatkan aikana irrotellaan iloista ja luovaa mieltä hauskojen improvisaatio-tehtävien parissa. Kun laiva rantautuu saareen, keskitytään päivän aiheeseen joko erilaisina yksilötehtävinä tai rentona tiimiohjelmana. Tehtäviin hyödynnetään saaristoluonnon monipuolista materiaalia ja ne sisältävät luontotaidetta, teatteria, maalausta, piirtämistä, ideointia ja yhdessä tekemistä. Lopuksi tehtävät ja ohjelman sisältö kootaan yhteen ja pohditaan löydettyjä ratkaisuja arkisen työn kannalta.

HINTA: 490€+alv. 24%   (Hintaan sisältyy ohjelman toteutus laivalla ja/tai saaressa)

VIRKEYTTÄ JA TERVEYTTÄ LUONNOSTA

– opastus saaristossa kasvaviin syötäviin kasveihin ja luonnon merkitykseen hyvinvoinnin lisääjänä

Helsingin edustalla odottaa vihreä ja vehreä saaristo täynnä upeita luontoelämyksiä. Suomen luonto tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia hyvinvoinnin lisäämiseen. Luonnossa on paljon syötäviä kasveja, joista useimmat kasvavat aivan jokaisen saatavilla, polkujen ja metsäteiden varsilla, ojien pientareilla ja niityillä. Ohjelman aikana opitte tunnistamaan näitä kasveja sekä kuulette miten niitä voi käyttää ravintona ja kosmetiikassa.  Saaressa tutustutaan kasveihin omakohtaisesti ja kerätään kasveja myös mukaan maisteltavaksi. 

Luonto on kokonaisuudessaan tutkitusti hyvinvoinnin lisääjä (lue lisää). Luonnossa liikkuessa perehdymme siihen, mitä vaikutuksia luonnolla on ihmiseen ja hyvinvointiin.  Luonnon monimuotoisuus virkistää ja toisaalta luonnossa liikkumisen, puhtaan ilman sekä luonnon tarkkailun on todettu rentouttavan ja rauhoittavan. Ohjelman aikana tehdään muutamia Green Care – harjoituksia, liikuntaa luonnon tarjoamien mahdollisuuksien mukaan ja rentoutusta. 

Ohjelman voi helposti yhdistää eri saarissa tehtäviin yleisiin opastuskierroksiin.

HINTA: 490€+alv. 24%   (Hintaan sisältyy ohjelman toteutus laivalla ja/tai saaressa)

MERILUONNON HILJAISUUS JA RAUHA

-rentoutumista, kiireettömyyttä ja mielen hyvinvointia

Meri tarjoaa täydellisen paikan rentoutumiseen ja rauhoittumiseen. Saariston rauha ja merellisen luonnon ainutlaatuinen näyttämö hiljentää mielen ihmettelemään tätä hetkeä, keskittymään omiin ajatuksiin ja keräämään voimia työelämän kiireitä vastaan. Ohjelman alkuun pidetään luonnon elementtejä hyödyntävä rentoutushetki ja sitten keskitytään kuulemaan mielen hyvinvoinnin ylläpitämisestä työn ja arjen keskellä. Teemoina ovat mm. tunnetaidot, stressin sieto, mindfulness, kiitollisuus, kunnioittava kohtaaminen ja arjessa jaksaminen. Ohjelma on ympäristö huomioon ottaen toiminnallinen, eli siinä hyödynnetään purjehdusta, laivaympäristöä ja saariluontoa eri tavoin vahvistamaan opittuja asioita. Mahdollisuuksien mukaan pysähdytään saareen tekemään harjoituksia, jotka voivat liittyä yllä oleviin aiheisiin toiveiden mukaan.

Terveellisen ruuan, levon ja liikunnan merkitys mielen hyvinvoinnille on oleellista ja myös nämä aiheet otetaan huomioon.

HINTA: 490€+alv. 24%   (Hintaan sisältyy ohjelman toteutus laivalla ja/tai saaressa)

Pin It on Pinterest

Share This